05 February 2013

random post


Assalamualaikum,

wahh, lama jugak tak update blog. biasa lah student life, busy je memanjang. hahaha. Naa, tipu je. yess, i'm still student but  postponed sem sat. bukan sajasaja nak postponed ek, terpaksa k. program yang saya ambil tu tak cukup student, so pihak kolej tak boleh continue. haila, student pandai katakan sebab saya sorang je yang amek course tu. kahkahkah. perasan lagi. okay, cut the crap.

tengok tu, awkward lagi. maaflahh. saya memang tak de benda baru nak share. rutin harian pun bangun pagi, bagi kucing makan, pi kerja, balik kerja, mandi, makan, tido. rutin ni saya kena ulang sampai bulan jun nanti. sementara tunggu kolej panggil, kenalah pandai cari duit sikitsikit. takkan nak mintak kat parent lagi kot. dah besar panjang pun.

hurmm, apa lagi nak cakap ek? ohh ya, saya ada kucing baru, ayah amek kat pasar kota permai. masa amek tu still baby. kecik je. comel pulak tu macam tuan dia. hahaha. geram betol tengok, rasa macam nak pulaspulas je kepala kucing tu. *sigh. terasa kejam pulak. huhuhu. masa mulamula jaga tu, a little hard for us sebab tak penah bela baby kucing. no experience. takut mati pulakkan. so, sebagai hamba Allah yang sangat menyayangi haiwan, my sister and I do some research about anak kucing lahh. macam mana nak bagi makan, susu apa yang sesuai, tempat tido macam mana, tempat berak lagi, etc.. Alhamdulillah, our hard works pays off. the kitten sangat senang nak jaga. he knows where to *shit, never complaint bout the milk. and ate everything including plastic. such a cute and weird baby cat. hahaha. somehow, the baby cat much better than the bapak cat which is BUBU. *sigh. bubu sekarang ni makin mengada-ngada sikit. always complaint bout food, which is never enough fish for him, suka pancut everywhere. eii, rasa macam nak sunatsunat je kucing tu. hakhakhak. what ever it is, i would never hurt my kucings, they're too adorable.. ohh yes, guess what kind of milk,  the baby cat drank? it's goats milk. sometimes, i feel the goat spirit trap in the kitten's body because the kitten meows differently from others... what do you think?

nak tengok tak gambar dia. okay nama dia, Ah Paw, panggil paw ...macam pelik je kan? but what to do, that name was given by ibu ..i asked why that name? ibu said, "because he's white and fluffy same as pau kacang.. that time, i just hurmm.. okay and muncul 3 titik macam dalam variety korea tuh ...haha


what i like bout the cat : we always know whenever he feel sleepy or not, it means the cat got eye-bags..haa, nampak macam pembohongkan? ni semua bukan bohong tapi #ini semua poyo... hahaha. gurau je tapi betul lahh. saya ada bukti. tunggu jap.


see. tak tipu pun. he got eye-bags (plus he also got a bantal selimut busuk). saya pun takde eye-bags. kelakar pulak kucing ni. kesimpulannya, kita orang tau la bila masa dia mengantuk ke tak. true but weird tapi itulah ciptaan Allah dan kurniaanNYA kepada keluarga kami tepat pada masanya. Syukur atas pemberianMu kerana aku sudah jatuh "cinta" padanya. so, sampai setakat ini lah story saya. tadi rasanya nak update sikit je tapi terbanyak pula. next time, saya update lain. so people, this is what i got. now, show me what you got ..

Thank you for reading my post. kbaii. wasalam