22 February 2015

SUKA

source : tumblr.com
Assalamualaikum wbt.

Lately, aku taktau la kenapa aku sangat la interested dengan korean and hipster fashion. kawan aku cakap, vibe tu dah ada tapi tak nampak lagi kat mana mana. well, aku memang nak try fashion tersebut tapi malangnya aku kena kuruskan badan dulu sebelum nak involve dengan mana mana fashion. ehemmm, aku pun sebenarnya aku jugak la terniat nak jadi model sambilan for jenama terkenal macam bellaamara, farah iskandar etc. model for tudung pun jadi la. but now, aku nak try hipster fashion. macam kelakar je, muslimah hipster. hahaha. takpe takpe. niat tu penting. boleh di usahakan kemudian.

lagipun, final exam around the corner je. perghhhh, apesal rasa macam kejap je. aku rasa macam nak study semua subjek tapi macam tak sempat. rasa tertinggal padahal kelas tak pernah ponteng pun *bangga* tapi seriously aku kena dapatkan dean list kalau tak aku kena bayar balik duit pinjaman which aku memang tak pernah terniat pun nak bayar ye. bukan lari la tapi lebih kurang macam dapat biasiswa. dapat result bagus, duit takyah bayar, hati pun senang.

tapi the main highlight of this year adalah mengurang berat badan sebanyak 40kg. hari tu try makan fat burner  (ye .. aku tahu tak bagus tapi nak buat macam mana kan *kelip mata banyak kali*) mula mula tu macam takde kesan tapi after 3-4 hari try, kesan dia boleh buat aku nangis 3 hari 3 malam. dia menambah selera makan aku. puihhh, hampeh betul. nasib badan kan. lepas ni aku nak try slimtea la. (actually green tea je pun). aku ada minum green tea jenama BOH tu sebelum breakfast tapi lepas lunch tu laju je ke toilet. sumpah, lega gila. hahaha. rasa macam dah kurus hahaha (elehh, takyah la nak cover sangat wehh. aku tau korang pun penah rasa macam jugak kannnn, heaven sehhhh)

kbaii